Iedereen luistert naar muziek. Op de radio in de auto, op spotify tijdens het fietsen of wanneer je bijvoorbeeld op een feestje bent. Muziek is er vaak voor ontspanning of om een bepaald sfeer te creëren. Maar dit is echter niet de enige reden. Veel mensen gebruiken het ook om zich te kunnen concentreren. Experts zeggen namelijk dat mensen zich met muziek op veel makkelijker, op hun werkzaamheden, kunnen concentreren. Tot slot is muziek maken ook een populaire bezigheid. Veel mensen hebben bijvoorbeeld wel een gitaar, een piano of een ander instrument in huis. De maatschappelijke functie van feesten komt door de corona crisis alleen erg onder druk te staan.

DJ’s in de problemen

Door de corona crisis is feesten voor de mensen in Nederland tijdelijk geen optie meer. Ter illustratie; een bruiloft dj in Amersfoort kan bijvoorbeeld niet voor veel mensen optreden, omdat de grootte van de gebouwen niet zijn afgestemd op anderhalve meter afstand. Dit treft veel mensen waaronder de DJ’s. Doordat er geen feestjes meer gegeven kunnen worden, is een DJ inhuren niet meer aan de orde. Hierdoor zijn de DJ’s in Nederland zonder werk komen te zitten. Voor de crisis was er vaak voldoende werk voor ze. Er werden op veel verschillende evenementen DJ’s ingehuurd, zoals in uitgaansgelegenheden, op een bruiloft of tijdens een ander soort feest. Het is dus voor de DJ’s in Nederland van groot belang dat de maatregelen snel worden opgeheven. Gebeurt dit niet, dan zullen ze diep in de financiële problemen komen.

Piano kopen

Gelukkig kunnen we thuis onze creativiteit nog wel tot uiting brengen en verkopers van muziekinstrumenten een handje helpen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een piano?

Een piano kopen vraagt ook Wanneer je een piano gaat kopen moet je dit altijd erg zorgvuldig doen. Het is namelijk een dure aankoop. Houdt daarom altijd met de volgende 4 aandachtspunten rekening:

  • Het geluid: Klinkt het geluid zoals je het wilt? Dat is een belangrijke vraag om jezelf te stellen. Ga daarom even achter de piano zitten en speel een voor jou bekend stuk. 
  • Het uiterlijk: Kijk altijd goed of hij er uitziet zoals jij wilt en, wanneer je een tweedehands piano koopt, let op schade of vetvlekken. Schade of vetvlekken kan ten koste gaan van het geluid
  • De leeftijd: Kijk altijd naar de leeftijd van de piano. Dit heeft namelijk invloed op hoe lang hij meegaat. Een oude piano gaat natuurlijk sneller kapot dan een gloednieuwe. Je kunt de leeftijd controleren door middel van het serienummer.
  • Het vervoer: Het vervoer is ook erg belangrijk. Een piano is vaak een groot voorwerp en kun je dus niet even achterop de fiets meenemen. Zorg daarom dat je goede afspraken kunt maken over het vervoer.