Wil je naar Tanzania reizen? Dan weet je vast dat dit het land is met de beste nationale parken, de hoogste concentratie wilde dieren en de Grote Trek. Als jij altijd al een safari hebt willen meemaken, dan krijg je hier ongetwijfeld jouw favoriete dier te zien. Dit grote land in Oost-Afrika heeft bijna 50 miljoen inwoners en is in slechts 9 uur vliegen te bereiken. Eenmaal daar aangekomen hoef je je over een jetlag ook geen zorgen te maken, want het is er maar 1 uur later. Tanzania heeft stranden, pittoreske steden en dorpen én ze spreken er Engels. Hier behandelen we drie nationale parken waarvan iedereen zeker één gezien moet hebben als ze naar Tanzania reizen.

Niet naar Tanzania reizen zonder de Ngorongoro krater te zien

Als jij naar Tanzania wilt reizen, dan is de Ngorongoro krater één van de meest bijzondere natuurparken in dit land. Dit uitgestrekte park bevindt zich in de krater van een vulkaan die 2 miljoen jaren geleden voor het laatst is uitgebarsten. De reis er naartoe brengt je door tropische regenwouden en eenmaal bij de highlands gekomen is het al mogelijk om veel wilde dieren te zien.

Vervolgens daal je af de krater in en bereik je de bodem. Daar tref je de grootste concentratie dieren aan van heel Afrika. De natuur is daarnaast ook schitterend. De krater bevat bijzonder vruchtbare grond en omdat er voldoende leven is, zijn de leeuwen er gemiddeld groter. De Ngorongoro krater is niet voor niets benoemd als één van de Afrikaanse wereldwonderen en als je naar Tanzania gaat reizen is dit een plek die je het beste niet overslaat.

Het Serengeti National Park

Ook al is de Ngorongoro krater een park om tijdens je Tanzania reizen gezien te hebben, het Serengeti National Park is eigenlijk ook iets wat je niet mag missen. Dit park staat bekend om de Grote Trek, een tocht die meer dan 2 miljoen grazende dieren jaarlijks ondernemen en die je dus van dichtbij kunt meemaken. Het Serengeti National Park staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is zo groot dat het onderverdeeld is in vier zones. De zone die jij het beste bezoekt wordt bepaald door het dier dat je wilt zien en het seizoen waarin je naar Tanzania reizen wilt. Het park heeft een verscheidenheid aan landschappen en een nog grotere verscheidenheid aan dieren. In totaal zijn dit er meer dan 3,5 miljoen.

Het National Park Mount Kilimanjaro

Ben je een avonturier, houd je van een uitdaging en wil je naar Tanzania reizen om het land van boven te bekijken, dan is het National Park Mount Kilimanjaro een uitstekende keuze. Deze hoogste vrijstaande berg van de wereld en de hoogste berg van Afrika wordt elk jaar door een groot aantal natuurliefhebbers beklommen. Er zijn verschillende routes, zowel snel als langzaam, zodat je de wandeltocht aanpast aan de tijd die je hebt en aan hoe fit je bent. Als je naar Tanzania gaat reizen dan zal je om natuurschoon en het bewonderen van wilde dieren niet verlegen zitten. Voor meer informatie kijk je op Tanzaniaspecialist.com.