Wandelen is een uitstekende manier om je lichaam fysiek en mentaal te stimuleren, het is een manier om je lichaam met weinig impact te trainen. Meerdere studies tonen dat het wandelen angst kan verminderen en zelfs helpen bij het voorkomen van osteoporose. Naast het genieten van mooie landschappen heeft wandelen ook andere voordelen. Gebruik de volgende wandeltips om uw eerste trektochten succesvol te maken:

1. Begin klein en kies het juiste pad voor je fitnessniveau.

Kies een wandeling die iets korter is dan de afstand die je normaal gesproken op een vlakke of verharde ondergrond kunt lopen. Om een schatting te maken van de tijd die nodig is om het pad te lopen, moet je een tempo van ongeveer 2 mijl per uur aanhouden. Bekijk vervolgens de hoogteveranderingen en voeg een uur toe aan uw geschatte wandeltijd voor elke 1000 voet winst. Nadat je een of twee keer uit bent geweest, heb je een gevoel voor welke afstand en hoogteveranderingen goed voor je werken.

2. Maak jezelf vertrouwd met het parcours.

Als u een pad hebt geselecteerd, krijgt u een kaart van het gebied en bekijkt u de rapporten en gegevens. Er zijn enkele uitstekende online bronnen beschikbaar. Zoek uit of het parcours een lus is, of dat je terug moet gaan of een tweede auto moet spotten. Let op eventuele kruisende paden waar je mogelijk een verkeerde afslag zou kunnen maken. Ik ga ook graag op zoek naar een goede lunchplek zoals een meer of een piek met uitzicht.

3. Controleer het weer.

Ga op weg naar je wandeling, en controleer het weer een paar uur van tevoren. Dit geeft u waardevolle informatie over hoe u zich moet kleden en wat u moet inpakken. Als het weerbericht vreselijk is, krijg je de kans om van plan te veranderen in plaats van verrast te worden op het wandelpad.

4. Vertel iemand waar je zal zijn.

Het is belangrijk dat iemand die niet op de wandeling is, de route kent en weet hoe laat hij zich zorgen moet maken en om hulp moet bellen. Let op, ik heb niet gezegd, “wanneer je verwacht dat je klaar bent.” De “zorgen tijd” kan enkele uren later zijn dan de geplande finish, zodat u langzaam kunt wandelen, een prachtig uitzicht hebt of misschien een pijnlijke enkel hebt die een vertraging veroorzaakt.

5. Pak de 10 benodigdheden in.

Dit zijn de items die u moet inpakken om veilig in de buitenlucht te blijven, ook als u met een potentiële overnachting geconfronteerd wordt. Afhankelijk van de lengte en afstand van uw wandeling, kunt u elk systeem uitbreiden of minimaliseren. Bijvoorbeeld, op een korte zomerwandeling in de buurt van diensten, zou een compacte nooddeken prima moeten zijn. Een afgelegen winterwandeling zou echter iets uitgebreiders vereisen. Hier zijn de 10 essentiële systemen:

 • Tien essentiële systemen
 • Navigatie (kaart & kompas)
 • Zonnebescherming (zonnebril & zonnebrandcrème)
 • Isolatie (extra kleding)
 • Verlichting (koplamp/zaklamp)
 • Eerste-hulpmiddelen
 • Vuur (waterdichte matten/aansteker/kaars)
 • Reparatieset en gereedschap
 • Voeding (extra voeding)
 • Hydratatie (extra water)
 • Noodopvangplaats (tent/plastieken buis tent/vuilniszak)

Deze lijst ziet er misschien ontmoedigend uit, maar als je hem eenmaal aan je wandeling hebt aangepast, zal het niet zo erg zijn. Veel van deze dingen zou je inpakken voor een picknick.

6. Draag de juiste schoenen en sokken.

Pijnlijke voeten kunnen een wandeling verpesten. Investeer in kwaliteitswandelschoenen en -sokken. Dit betekent niet dat er zware leren laarzen zijn, er zijn veel “lichte wandelaars” beschikbaar die weinig inbraak nodig hebben in vergelijking met de oude wandelschoenen waarmee ik ben begonnen. Ook niet beknibbelen op sokken en in hemelsnaam…geen katoen! Wollen of synthetische sokken zijn de manier om te gaan. Pak ook blisterverpakkingen in, voor het geval dat.

7. Kleed je aan voor succes.

Zodra je voeten zijn verzorgd, is het aankleden de sleutel tot comfort tijdens je wandeling. Sla katoen over, het wordt vochtig en blijft zo, waardoor je je klam voelt en schaafwonden veroorzaakt. Ga in plaats daarvan voor synthetisch materiaal. Om je gemakkelijk aan te passen aan je temperatuur en het weer, draag je lagen die je naar behoefte kunt toevoegen of loslaten. Pak ten slotte een extra warme laag in die verder gaat dan wat je denkt nodig te hebben, bij voorkeur iets dat ook de wind tegenhoudt.

8. Hou het licht.

Oké, nu ik je heb gezegd dat je al deze spullen moet inpakken, ga ik je zeggen dat je je pakje licht moet houden. Dat betekent dat je voor de lichtste van alle spullen moet kiezen. Bijvoorbeeld, een reisformaat tube met zonnebrandcrème in plaats van de NoAd 16-ounce tube die je in de sale vond.

9. Hou jezelf in bedwang.

Als je voor het eerst op pad gaat, heb je misschien zin om je als een held voort te stuwen. Maar aan het eind van de dag ben je een nul als je jezelf niet tempert. Kies in plaats daarvan een tempo dat je de hele dag kunt volhouden. In het begin voelt het misschien een beetje raar, maar na een paar kilometer, vooral bergopwaarts, zul je blij zijn dat je je energie hebt bespaard.

10. Laat geen spoor achter.

De mooie paden waar we van houden blijven alleen mooi als we voor ze zorgen. Neem de tijd om de Leave No Trace Seven Principals te lezen en volg ze. Het is aan iedere buitenliefhebber om voor onze natuurgebieden te zorgen.

Met behulp van deze tips hoop ik dat je dit seizoen uit de voeten kunt met wandelen. Waar ga je heen? Laat een opmerking achter om je ideeën te delen; ik hoor ze graag!