Omdat zonnebrillen het hele jaar door een noodzaak zijn is niets erger dan per ongeluk je favoriete design zonnebril te beschadigen, toch?

Als je op dit moment op zoek bent naar een nieuwe zonnebril, of je hebt al een zonnebril gekocht die je look perfect maakt, hou je aan deze 5 tips om zo lang mogelijk je bril mooi te houden.

1. Voorkom krassen.

Er is niets erger dan het krassen op je nieuwe designer zonnebril. Dus de beste manier om krassen op je nieuwe zonnebril te voorkomen, is hem altijd in zijn beschermende hoesje te houden als je hem niet draagt.

2. Goed schoonmaken.

Een andere belangrijke tip om uw zonnebril te verzorgen, is om hem goed schoon te maken. Je zou denken dat het schoonmaken van de glazen met je shirt zoals je gewend bent, oké is, maar dat is het niet. Gebruik altijd het microvezel reinigingsdoekje dat bij uw zonnebril wordt geleverd. Het is veel beter in vlekken verwijderen (daar is het nou eenmaal voor) en het is zachter voor je glazen.

3. Draag je zonnebril niet bovenop je hoofd.

Een dure designer zonnebril bovenop je hoofd dragen ziet er misschien cool en stijlvol uit, maar dit kan je zonnebril ook beschadigen. Waarom? Omdat wanneer je je  zonnebril over bovenop je hoofd draagt de pootjes naar buiten gebogen worden en overstrekt, hierdoor kunnen de schroeven losraken. Je bril kan er gemakkelijk af vallen. Ook kunnen de neusbeschermers versteld raken.

4. Vermijd overmatige hitte.

Dat is een tip die je niet moet overzien of vergeten. Laat je zonnebril nooit in de auto liggen gedurende de dag. Vermijd blootstelling van je zonnebril aan overmatige hitte, omdat dit tot vervorming van het montuur kan leiden.

5. Gebruik een harde brillenkoker.

Wanneer u uw design zonnebril moet opbergen, gebruik dan een harde brillenkoker. Hoewel ze misschien niet geschikt zijn voor dagelijks gebruik, omdat ze vrij groot zijn en misschien niet altijd in je handtassen passen, is het gebruik van een harde brillenkoker een must als je je zonnebril voor een lange periode verpakt of opbergt.