Wil jij genieten van een onbezorgde vakantie? Wil jij tijdens jouw vakantie gaan en staan waar jij wilt? Je spullen in kunnen pakken bij slecht weer of door kunnen trekken na het bekijken van de omgeving? Dan is een camper een uitstekend vakantieverblijf voor jou. Met een camper kun je slapen in je eigen bed en gaan en staan waar jij wilt. Genoeg gezien van de omgeving? Dan pak je gewoon je spullen en trek je verder naar de volgende plek. Heerlijk onbezorgd op vakantie met je eigen camper.

Een tweedehands camper aanschaffen

Een nieuwe camper is een flinke uitgavenpost. Zeker wanneer je nog nooit met de camper op vakantie bent geweest, denk je hier wel even een paar keer over na voordat je tot kopen overgaat. In dat geval is een tweedehands camper een goede optie. Een tweedehands camper is aanzienlijk goedkoper in aanschaf en biedt toch dezelfde luxe. Zo kun je het campingleven uitproberen voor een lager bedrag.

Waar moet je op letten bij de koop

Bij de aanschaf van een camper is het belangrijk dat je let op de afmetingen en het gewicht van de camper. In sommige gevallen heb je namelijk een C-rijbewijs nodig. Ook zijn de grotere campers minder makkelijk om mee te rijden op smallere wegen. Een grotere camper biedt vaak wel meer comfort, maar is minder wendbaar. Daarnaast zijn er verschillende typen campers te koop. Ga je voor een Alkoof camper, met extra slaapplaats boven de cabine, dan kun je eenvoudig met het hele gezin op vakantie. Wil je graag een ruime camper, dan is de Integraalcamper een goede optie. Doordat de cabine en het woongedeelte één geheel is, oogt de camper een stuk ruimer. Je kunt ook gaan voor een combinatie van beide soorten. De Half-integraalcamper is uitgerust met een vast bed achterin en extra hefbed boven de cabine. Voldoende ruimte dus. Laat je vooraf altijd goed informeren, zodat je heerlijk onbezorgd op vakantie kunt.