Of je nu je kast doorzoekt of door de opties van de nieuwe collecties in winkels doorzoekt. Het kiezen van schoenen voor een festival in een belangrijke beslissingen. De verkeerde schoenen kunnen je ervaring verrijken of verpesten. Ze kunnen zorgen voor het broodnodige uithoudingsvermogen en comfort voor droge warme dagen en koude natte nachten of voegen pijnlijke blaren en doorweekte tenen toe aan de line-up.
We hebben hieronder 3 regels om je te helpen bij het kiezen van het juiste schoeisel voor je festivals.

Bij twijfel, kies een laars

Met sandalen kan je je innerlijke bohemien loslaten, maar in werkelijkheid zorgen ze voor stoffige (of modderige) voeten en een hoge waarschijnlijkheid dat een heleboel mensen op je tenen zullen staan. Door de hele voet en enkel te bedekken, bieden laarzen de beste bescherming tegen zowel de menigte als tegen Moeder Natuur. Kies een paar dat niet te kostbaar is. Houd de hiel superlaag en voeg een extra binnenzool toe voor extra comfort.

Als je een sandaal moet dragen, zoek dan een sandaal die volledig op zijn plaats blijft.

Als het bedekken van je tenen in de hete zomerse zon een marteling lijkt, zorg er dan voor dat je sandalen makkelijk en stevig de hele dag op hun plek blijven. Sla je favoriete Adilette slides over, die de hele dag moet verstellen en die je in de menigte kunt kwijtraken. Kies in plaats daarvan voor een stijl met geknikte riemen die de hele voet vasthouden.

Kies de juiste materialen – en weet wanneer je een regenlaars moet dragen

Kies voor duurzaam leer dat schoongeveegd kan worden (zoals een ruw kiezelleer) en draag alleen een suède als het zich kan mengen met de kleur van het vuil (dus geen zwarte suède laarzen met zand of stof). En pak een paar regenlaarzen in in geval van een storm – want er is geen grotere tegenvaller dan een sandaal te verliezen in een zee van modder en de rest van de dag op blote voeten te moeten lopen. Red je festival beleving met deze tips en hacks