Om warmte toe te voegen op die koele dagen, hebben we 3 vesten naast elkaar gezet die voor iedere situatie. 

Om op koele herfst- en lentedagen door te komen, is er weinig die de veelzijdigheid van een bodywarmer kan verslaan. Dit eenvoudige gelaagde stuk voegt warmte toe aan je kern en is gezellig, inpakbaar, minder volumineus en goedkoper dan een volledige jas. De bodywarmer markt is heel erg gevarieerd. Van casual tot prestatiegericht en met een aantal mogelijke isolatietypen. We hebben een handvol toppers voor jullie naast elkaar gezet, waarmee je iedere situatie aan kunt.

1 – De allrounder: Patagonia Nano Puff Vest

Dons wint in warmte en volume, maar synthetische isolatie ademt beter, droogt sneller en is goedkoper. Een van de meest veelzijdige synthetisch geïsoleerde vesten op de markt is nu de Nano Puff van Patagonië, die ook in een zeer populaire full jacket versie verkrijgbaar is. Deze Nano Puff Vest is gestroomlijnd en veelzijdig: hij is behoorlijk warm, licht, klein van gewicht, en ziet er geschikt uit voor zowel casual als actief gebruik. Het is ook minder duur dan een vergelijkbaar donsvest en heeft een merkbaar lager profiel. De PrimaLoft Gold Eco isolatie is behoorlijk warm, maar niet zo warm als dons, dus dit vest is niet gebouwd voor hele koude omstandigheden. Het is ideaal voor de herfst, de lente. 

2 – Voor de hele koude dagen:  The North Face 1996 Retro Nuptse

In veel opzichten is The North Face Nuptse Vest het polaire tegenovergestelde van de Patagonia Nano Puff die we hierboven besproken hebben. Het is groot, en heeft zeker wel de benaming “puffy” verdiend. Het is warm, met bergen dons. Het is geen zware vest maar de Nuptse is volumineus voor een vest, hoewel zijn kwaliteitsdons vrij goed comprimeert.

De dons zorgt er ook voor dat de Nuptse een van de warmste en meest substantiële vesten van de 3 is. Het gebouwd om koude omstandigheden te weerstaan. Voor dagelijkse uitstapjes, wandelen bij koud weer of als tussenlaag op koude dagen is de Nuptse een mooie optie. Bovendien brengt de sterkte nylon stof andere voordelen met zich mee. Het helpt bij het beschermen tegen de wind en is bestand tegen meer ruw gebruik dan veel van de dunnere vesten. Houd er rekening mee dat dit vest, zoals veel producten van The North Face, de neiging hebben groot uit te vallen qua maatvoering.

3 – Licht en ademend: Icebreaker Tech Trainer Hybrid

Merino is warm, superzacht voor wol, reguleert de temperatuur goed en neemt geen vocht op. Voor actieve bezigheden zoals wandelen, fietsen en skiën is het een fantastische buiten-, midden- of baselayer. En Icebreaker’s Tech Trainer Hybrid Vest stelt niet teleur, op alle vlakken niet. Gemaakt met een combinatie van merino (voor warmte), Lycra (voor stretch), en een luchtdoorlatend nylon over de schouders en de voorkant (voor duurzaamheid en bescherming tegen het weer), krijg je alle voordelen van wol in een veelzijdig vest dat gemaakt is om met je mee te bewegen. Opgelet; Merinowol kan vrij kwetsbaar zijn dus er moet ook zorgzaam mee omgegaan worden. Dit geldt ook voor de het wassen en drogen ervan. Houd er ook rekening mee dat het Tech Trainer Hybrid vest een atletische snit heeft en vormvast is.